Geschreven door admin 09:38 Artikelen

Maud, Interieur & Meer

Een totaalpakket van kleur- en interieurbehoeften met bijbehorend advies en service 
 
Zeventien jaar lang hebben Maud en Hugo Christiaanse hun winkel gerund, gevestigd aan de Burgemeester Reedekerstraat 36 op West-Terschelling. De eerste jaren waren ze aangesloten bij de winkelketen Hubo, daarna ging het echtpaar verder onder de naam ‘Uw Schylger Vakwinkel’. Maar sinds april dit jaar is het concept en de naam wederom veranderd; Maud en Hugo heropenden hun nieuwe winkel met de naam ‘Maud, Interieur & Meer’ op 1 april. 

Transformatie 

Hiervoor heeft de winkel een ware transformatie ondergaan. In het rechtergedeelte van de winkel vind je alles op het gebied van woninginrichting: gordijnstoffen, raamdecoratie en zonwering, vloerstalen, boeken met voorbeelden van behangsoorten en een assortiment woonaccessoires. Het achterste gedeelte is ingericht met verschillende soorten verf en toebehoren en voor gereedschappen, ijzerwaren, sanitair en diervoer kan men terecht in het linkerdeel van de winkel. “Dit is het gedeelte ‘meer’ uit onze nieuwe naam”, vertelt Maud. “Dat deel hebben we gehouden van het assortiment onze vorige winkel. Daarnaast ligt de nadruk vooral op interieurstyling en -advies, hiermee willen we ons graag onderscheiden op het eiland.” 

Gevoel voor kleur 
De interesse voor interieur, styling en woninginrichting heeft Maud eigenlijk altijd al gehad. Wanneer de coronacrisis zich aandient besluit ze dan ook de opleiding tot interieurstylist te gaan doen. “Een perfect moment om een nieuwe opleiding te starten, ik had alle tijd om te leren. Ik ben blij dat ik die stap heb gezet, ervaring met kleuradvies had ik al omdat we al jaren verf verkopen, maar met deze beroepsopleiding heb ik mijn kennis veel verder uitgebreid. Mijn gevoel voor kleur zat al goed ontdekte ik, maar dat ik nu alles ook goed kan onderbouwen maakt het af. We zijn blij dat dit concept op Terschelling blijft zodat mensen niet naar de vaste wal hoeven voor interieur- en woninginrichting. Om te kunnen bepalen wat je mooi vindt is het fijn dat je bijvoorbeeld gordijnen of behang kunt zien en kunt voelen wat voor materiaal het is. Dat geldt ook voor onze houten vloeren, laminaat en PVC vloeren, aan de hand van vloerstalen krijg je er ook een gevoel blij. Online of van een plaatje is dat moeilijk in te schatten en het is daarnaast ook nog eens belangrijk dat alles goed wordt ingemeten. Ook dat regelen wij. Een totaalpakket van kleur- en interieurbehoeften met bijbehorend advies en service.” 

Persoonlijke stijlen 
Maud heeft al een aantal interieurstylingplannen mogen maken en uitvoeren op het eiland, vertelt ze. “Dit gaat wel op afspraak, want het vergt natuurlijk de nodige voorbereiding”, legt Maud uit. Haar stylingplannen, voor bijvoorbeeld je woonkamer of keuken, tekent ze uit in een speciaal computerprogramma. “Het is belangrijk voor mensen dat ze mijn idee letterlijk voor zich kunnen zien. Dan zien ze het kleurgebruik en proeven ze de sfeer. Maar ook mensen die de winkel in komen lopen kan ik helpen met advies. Het mooie aan dit vak is dat je met veel verschillende mensen en dus met persoonlijke stijlen werkt. Iedereen is anders en dat maakt het werk afwisselend.” 

Zeventien jaar in het vak 

Het leukste aan het vak is om klanten blij te maken met de styling in hun huis en dat het voor hen als thuis voelt, vertelt Maud. “En dat hoeft soms niet eens een grote verandering te zijn hoor. Een kleur op de muur, het gebruik van andere vormen of het vervangen van één meubel kan al genoeg zijn. Maar dat moet je maar net zien. Mijn voordeel is ook dat ik veel productkennis heb omdat Hugo en ik al zeventien jaar in het vak zitten. Dat was in mijn geval eerst wel anders hoor, toen we deze winkel kochten in 2006. Ik wist vroeger het verschil tussen een spijker en een schroef niet eens.”  

De perfecte combinatie 
Hugo en Maud verhuisden vanuit Leerdam naar Terschelling om toentertijd de Hubo over te nemen. Inmiddels hebben ze samen drie kinderen: Pien, Sil en Mees. Van de stap om naar Terschelling te verhuizen en de winkel te runnen heeft Maud nooit spijt gehad. “Het voelt als thuis en Hugo en ik zijn vanaf het begin een goed team geweest. We zijn op elkaar ingespeeld, ook nu we dit nieuwe concept zijn begonnen. We zijn de perfecte combinatie want we vullen elkaar goed aan. Hugo heeft echt twee gouden handen, hij doet het buitenwerk en de meeste technische zaken. Het doe-het-zelf-gedeelte van de winkel doen we samen en het interieuradvies is mijn ding.” 

 
Leuke reacties 

Ook de klanten reageren goed op de verandering. “We krijgen veel leuke reacties over de nieuwe winkel, iedereen is enthousiast. Ook over onze nieuwe huisstijl dat Brent Kok van Studio Eke van Mansvelt heeft vormgegeven en over de website die Vincent Zwart heeft gemaakt. Ik ben erg blij met hun werk.” Maud, Interieur & Meer is open van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.15 uur en van 13.30 tot 18.00 uur. Op zaterdag sluiten de deuren om 16.00 uur. Meer weten? Neem een kijkje op www.maudterschelling.nl

(Visited 17 times, 1 visits today)