Geschreven door admin 09:53 Artikelen

De nieuwe koers van Résidence Terschelling

Residence Terschelling staat centraal op Terschelling in Midsland-Noord. Het resort behelst 55 vakantieappartementen. Al tijden niet in handen van Landal, het nieuwe parkmanagement richt zich op eigen wijze op toerist én de eilanders. 

Een indrukwekkende gevel verhult een wereld van mogelijkheden die Résidence Terschelling Wellness Waddenresort, de officiële naam, herbergt. ,,Voor velen is nog onvoldoende bekend wat hier de mogelijkheden zijn”, schetst Anouk de Vries, een van de twee parkmanagers. Samen met Saskia Zeylemaker runt ze onder de paraplu van de vereniging van eigenaren de organisatie. ,,Dat is hard werken, heel dynamisch, maar ook heel erg leuk. Geen dag is namelijk hetzelfde”, vat ze samen. ,,We proberen nadrukkelijk van dat Landal-stempel af te komen, want wij varen een geheel andere koers. We gaan komende winter alle appartementen renoveren en ons meer richten op het echte eilandgevoel.” 

Verder richt het resort zich onder meer op de wellnessmogelijkheden. ,,De wellness wordt uitgebreid en vernieuwd aankomende winter, zowel in de appartementen als in de facilitaire ruimtes. Deze proberen we ook naar een hoger niveau te tillen”, meldt De Vries vol trots. Tijdens de daaropvolgende rondleiding laat ze van alles zien; een schitterend zwembad, sauna’s, mooie appartementen van diverse formaten, maar steeds een serene rust uitstralend en ruim opgezet. 

De Vries somt heel veel voordelen van vakantie vieren in de Residence op. ,,We liggen heel centraal op het eiland, zitten op loopafstand van het strand, dichtbij winkels en ook zijn er genoeg goede restaurants om ons heen. Ook hebben we een samenwerking met Zeelen zodat gasten van tevoren hun fiets online kunnen boeken en deze tegenover de Résidence kunnen afhalen.” 

De Residence richt zich vooral op gasten die welvarender zijn door veel service te bieden en zich te presenteren als een 4 sterren resort. De Residence is ook zeer geschikt voor gezinnen aangezien het resort daar veel faciliteiten voor biedt, zo staat in elk appartement een kinderstoel, is er op aanvraag de mogelijkheid tot een verschoningskussen, kinderbed en kinderbox en is en zijn er meerdere speelplekken voor de kinderen. Elk appartement heeft een eigenaar die er een bepaalde tijd zelf in mag zitten, maar het grootste deel van het jaar wordt altijd verhuurd. 

Daarbij zijn zowel stelletjes als complete families welkom, voor elk gezelschap heeft Résidence Terschelling wel een aanbod, maatwerk in optima forma, variërend van een tweepersoons wellness-appartement tot een super de luxe tienpersoons appartement waarbij elke slaapkamer een eigen badkamer heeft. ,,De vraag naar grotere appartementen was erg groot, vandaar dat we besloten hebben in te springen op deze vraag. In totaal hebben we op dit moment drie grote appartementen.” 

Doelgroepen zijn voornamelijk mensen uit Nederland en het Belgische grensgebied. ,,Die boeken inderdaad veel bij ons”, geeft De Vries aan. Maar ook uit andere landen zijn er wel bezoekers. ,,Zo hebben we recent mensen uit Costa Rica gehad. Die maakten deel uit van een groep van twintig man die een familie-uitje had. Dat was heel erg leuk om te organiseren van a tot z voor deze familie. We regelen dan niet alleen de appartementen maar boeken ook de restaurants en bootkaarten voor hen en doen voorstellen voor leuke uitjes. Zo verzorgen we ook bedrijfsuitjes, vergaderweekenden tot aan een jubileum of een groots familieweekend.” 

In totaal herbergt het resort 255 bedden, in de zomer zijn die ook alle bezet. De Vries: ,,In de rustigere tijd zie je dat vooral de wellness-appartementen een goede bezetting hebben.”    

Het team van de Residence zoekt heel nadrukkelijk verbinding met het eiland. ,,We proberen zoveel mogelijk lokaal onze diensten in te kopen. Dus niet iets van de wal laten komen als er ook bedrijven op het eiland zijn die hetzelfde leveren. Dat geldt niet alleen voor de producten, maar ook voor de mensen die worden ingehuurd om samen mee te werken.”   

Ook hoopt ze dat de eilanders bekender wordt met de Résidence. ,,Eilanders kunnen in overleg en tegen vergoeding gebruik van onze wellnessfaciliteiten, fitness  en zwembad maken. Maar ook bijvoorbeeld door wijnproeverijen met het eilander bedrijf Latuil in de Residence te organiseren laten we de verbondenheid met het eiland weer zien.” 

Parkmanager De Vries wil niets onbesproken laten. ,,Die net genoemde mogelijkheden kent namelijk nog niet iedereen, daarom willen we dat graag onder de aandacht brengen. Nu we geen restaurant meer hebben, wil dat overigens niet zeggen dat er niet voor onze gasten gekookt kan worden. We kennen bijvoorbeeld de mogelijkheid om een kok in het appartement te laten koken voor onze bezoekers. Ook wat dat betreft is maatwerk voor ons heel belangrijk.” 

Het kleine team van de Résidence kan niet tegelijkertijd alles aanpakken. ,,We hebben bijvoorbeeld een groot en mooi terras voor de deur waar we in de toekomst nog veel meer mee willen doen.” 

De Vries en haar collega’s zijn vast voornemens de bekendheid van de Résidence te vergroten, en van het project een nog groter zakelijk succes te maken, zoveel is duidelijk. Om belangstellenden een weg te wijzen staan de deuren aan de Heereweg altijd open, zodat iedereen zich er welkom kan voelen; op en top gastvrij. 

Kader 

Résidence heeft focus op duurzaam ondernemen 

Résidence Terschelling rich zich naast het lokale ondernemerschap ook erg op duurzaam ondernemen. Zo zijn er afgelopen jaar 300 zonnepanelen op het dak geplaatst en worden deze winter de warmtepompen in werking stellen. ,,Ook proberen we zoveel mogelijk duurzame producten in te kopen als we over gaan op nieuwe, zoals bijvoorbeeld de koffiecups van de Koffiejongens en handzeep en afwasmiddel van Marcel’s green soap”, legt parkmanager Anouk de Vries uit. ,,Verder kiezen we voor een duurzaam en biologisch wasmiddel voor onze vaatwassers en wasmachines.” 

(Visited 22 times, 1 visits today)