Geschreven door admin 09:26 Uitgelicht

Baby Spa op Terschelling: pure ontspanning voor je baby

Sinds mei dit jaar kun je met je baby naar de wellness op Terschelling bij Résidence Terschelling in Midsland. Dit initiatief is een jaar eerder al opgericht door Iris Kleefstra op een andere locatie, maar zij heeft het stokje in mei dit jaar overgedragen aan Anouk de Vries en Saskia Zeijlemaker, parkmanagers van Résidence Terschelling.

Résidence Terschelling heeft 55 verschillende appartementen, van twee- tot tienpersoons. Een aantal hiervan, de wellness-appartementen, hebben een eigen sauna. Het resort heeft ook een wellness-centrum met binnenzwembad, Finse opgietsauna, Turks stoombad, stortdouches, voetenbad en een relaxruimte. “De baby Spa is een hele mooie aanvulling op ons aanbod”, vertelt Anouk. “Iris wilde ermee stoppen en wij zagen de overname als een kans. Het past heel goed bij onze eigen wellness en op deze manier kunnen de ouders samen met hun kindje lekker bij ons ontspannen. Zowel onze eigen gasten, als eilandgasten van buitenaf en eilanders kunnen onze Baby Spa boeken. De boekingen lopen goed en we krijgen alleen maar leuke en enthousiaste reacties.”

Floaten

Klinkt heel ontspannend, maar wat houdt een baby spa eigenlijk in? “We hebben twee babybaden waar baby’s vanaf ongeveer twee weken oud tot de leeftijd van 1 jaar in kunnen floaten”, legt Saskia uit. “De badjes zijn 1 bij 1 meter, hebben een rondom bubbelsysteem en allemaal leuke lichtjes. Omdat aan twee kanten glas zit, kun je er doorheen kijken en zie je jouw kindje los drijven in het water. Heel leuk is dat om te zien. Deze badjes vullen we met lekker warm water van rond de 36 graden en hierin kunnen baby’s heerlijk drijven. Afhankelijk van hoe oud het kindje is, krijgen ze of een zacht zwembandje om de nek, of ze zitten in een opblaasbaar zitje. Zo’n floatsessie is heel ontspannend voor je baby en duurt 20 tot 30 minuten. Na zo’n sessie vallen de kindjes bijna altijd in slaap, soms ook al tijdens het floaten, zo rustgevend is het.”

Voordelen

Maar er zitten meer voordelen aan de baby spa. Het versterkt de band tussen (groot)ouder en (klein)kind en een van de redenen waarom floaten voor je baby zo ontspannend is, is omdat het hem of haar hetzelfde veilige gevoel geeft als in de baarmoeder. Het warme water werkt kalmerend en bevordert zo het slaapritme, floaten zorgt voor balans en coördinatie, het verlaagt stress en bevordert de aanmaak van het gelukshormoon. De warme tegendruk van het water helpt tegen krampjes en werkt mee aan de spijsvertering. Daarnaast is het goed voor het uithoudingsvermogen want je baby traint zijn of haar longen, spieren en het hartje. Ook is het is extra fijn voor premature baby’s; het helpt trauma’s verwerken en stimuleert de ontwikkeling. Anouk: “Ik vind het heel fijn dat we dit op Terschelling kunnen aanbieden. Ik had toen onze zoon klein was ook graag naar een baby spa gewild, maar dan hadden we daarvoor heen en weer moeten reizen naar de vaste wal waarmee je alle ontspanning weer weghaalt. Het is juist zo lekker dat je je kindje meteen na de sessie in bed kan leggen, ofwel thuis ofwel op je vakantieadres op het eiland.”

Babymassage

Je kunt enkel een Baby Float sessie boeken, maar je kunt deze floatsessie ook boeken inclusief een babymassage erna. Anouk: “Iris doet de sessies bij ons inclusief massage. Zij doet de massage voor op een pop naast de ouder. En de ouder voert de massage vervolgens uit op het kind. Als ouder geeft het je echte qualitytime met je baby en voor hem of haar voelt dit heel veilig en rustgevend.” Ook Saskia en haar collega Inger doen momenteel de opleiding voor de babymassages zodat ook zij straks deze sessies kunnen begeleiden. “Het is echt een docentenopleiding waarin je heel gericht wordt opgeleid tot het geven van babymassages, je leert de effecten hiervan, maar ook hoe je hiermee ouders bij kunt staan bij problemen met hun baby. Bijvoorbeeld in het geval van krampjes.”

Meer wellness uitbreiding

De bedoeling is dat de wellness bij Résidence Terschelling nog verder wordt uitgebreid. Zo kunnen ook volwassenen binnenkort floaten in de nieuwe magnesium float. Gewichtsloos drijven, zonder prikkels van buitenaf, in een magnesium bad. Saskia: “Het is een groot rond bad met een deksel waar een sterrenhemel inzit, het lijkt een beetje op een groot ei of cocon en is compleet geluidswerend. Maar als je de deksel een stukje open wilt hebben kan dat natuurlijk ook. De magnesium float werkt stressverlagend, bloeddrukverlagend, het werkt ontgiftend en het is erg goed voor het herstel van longcovid. Maar er zijn nog veel meer gezondheidsvoordelen, sommige zorgverzekeraars vergoeden dit zelfs.” Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met Inge Rutgers-Stobbe van Mama Zen, vertelt Anouk. “Zij geeft massages aan zwangere vrouwen en moeders die net bevallen zijn of die het even nodig hebben. Dat is natuurlijk een hele mooie combinatie met de baby spa, ontspanning voor zowel moeder als kind. Hier willen we in de toekomst graag gerichte arrangementen voor aanbieden.”

(Visited 34 times, 1 visits today)