Geschreven door admin 13:31 Agenda

De Streken

Kunstwerk De Streken

Achter de dijk bij Oosterend siert van juni tot medio september een lange, smalle, houten brug over het wad. De brug loopt uit op een soort bloem van hout die open en dicht gaat op het ritme van eb en vloed. Een magisch gezicht, zowel met laag als hoog water. We hebben het over ‘De Streken’. Een landschapsproject van beeldend kunstenaar Marc van Vliet, dat in samenwerking met Sense of Place door Oerol is gerealiseerd als eerbetoon aan overleden Oerol- en Sense of Place-grondlegger Joop Mulder.

De Streken was al eerder te zien tijdens het Oerol Festival. In de nacht van dinsdag 6 juli 2021 kwamen een zuidwester storm en springtij samen. De installatie werd beschadigd en De Streken moest worden afgebroken. In 2022 is er een nieuwe, semipermanente versie gemaakt die hoger en stabieler is! Sindsdien keert De Streken jaarlijks terug en is van 4 juni tot 13 september 2024 weer te bezichtigen aan de dijk in Oosterend (aan de Perkweg). Tenzij het wad anders beslist.

Bij de VVV Terschelling kun je de door de VVV uitgegeven posters van de allereerste editie van Oerol in 1982 kopen, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt van De Streken, het gedenkteken voor oprichter Joop Mulder. Er zijn nog een aantal genummerde posters beschikbaar. De posters worden ook verkocht via de webshop.

(Visited 2 times, 1 visits today)