Geschreven door admin 11:51 Uitgelicht

De Schelling te West-Terschelling

Een vertrouwde winkel in een nieuw jasje, op een nieuwe locatie

Op 1 mei dit jaar openden Vincent en Sandy de deuren van hun nieuwe winkel: De Schelling op West-Terschelling. De winkel op het eiland waar je alles onder één dak vindt: huishoudelijke artikelen, souvenirs, speelgoed, elektronica en woonaccessoires. Ondanks de nieuwe naam en locatie voelt de winkel bekend, en dat klopt omdat Vincent en Sandy hun zaak hebben verhuisd van Midsland naar West.

Nieuwe start Het pand op West kwam op hun pad en hiermee maken ze een nieuwe start. “We wisten dat in Midsland blijven voor ons niet haalbaar was dus stonden we voor de keuze: stoppen of op zoek naar een ander pand”, vertelt Vincent. “We raakten in gesprek met Jan Struijk over de verhuur van dit pand en daar was heel veel mogelijk. We zijn er goed uitgekomen, Jan heeft heel erg met ons meegedacht. We zijn dan ook heel blij met deze kans.”

Overzichtelijk Eind februari kregen Vincent en Sandy de sleutel van hun nieuwe stek. Vanaf dat moment werd elk vrij uurtje besteed aan klussen, schoonmaken, verhuizen en het inrichten van de nieuwe winkel. Dat was veel werk, maar dat werd ook gezien. “Sommige mensen boden spontaan hun hulp aan met verhuizen of schoonmaken, super lief” zegt Sandy. “Vincent en ik hebben zelf alle stellingen in de ruimte opgesteld en ingericht. We hebben goed nagedacht over hoe we al onze producten zo overzichtelijk mogelijk kunnen presenteren. Dat was best een klus. We hadden allemaal briefjes aan de stellingen gehangen zodat we een beeld kregen van welke producten we waar gingen neerzetten. Maar die briefjes zijn regelmatig gewisseld hoor! Het was een hele puzzel, maar volgens mij is het goed gelukt. Mede ook omdat we stellingen hebben waar je overheen kunt kijken. Dat oogt rustig.”

Enthousiast En dat krijgen ze ook terug van de klanten, zegt Vincent. “De reacties die we krijgen zijn echt super. Iedereen is enthousiast en vindt het mooi. We krijgen wel eens terug dat onze winkel lijkt op de Bijenkorf van vroeger, dat vind ik een groot compliment.” Sandy knikt instemmend: “Ja, daar krijg je heel veel energie van. Dan weet je waar je het voor doet.” Vincent en Sandy runnen samen de winkel en daarnaast is medewerker Frouke een vast gezicht in de winkel.

De naam Voor de naam De Schelling is heel bewust gekozen, legt Vincent uit. “We hebben teruggezocht wat er allemaal in dit pand heeft gezeten. Naast diverse winkels en een supermarkt was het vroeger ook een hotel met een café. In onze zoektocht kwamen we een historisch artikel tegen over het ontstaan van Terschelling; dat de zandplaat De Schelling is samengegaan met het eiland Wuxalia.” Sandy voegt toe: “Daarnaast was de Schelling ook een zilveren Nederlandse munt, dat maakte deze naam extra toepasselijk.” Toen de naam eenmaal bedacht was, moest er natuurlijk ook een logo komen. “Ons logo heeft Laura Conijn vormgegeven en het houten naambord heeft

Eilandbouw gemaakt”, aldus Vincent. “We vinden het heel leuk dit uit te besteden aan eilanders, dat was voor ons een bewuste keuze”, vult Sandy aan.

Aanvulling

Vincent en Sandy zijn blij te horen dat warenhuis De Schelling wordt gezien als een aanvulling op het dorp. “Daar doen we ook ons best voor”, vertelt Sandy. “We luisteren goed naar waar vraag naar is en daar proberen we op in te spelen. Het is fijn om zo flexibel te kunnen zijn en wij zien dat ook als een service.” Vincent: “We voelen ons erg welkom hier op West, we zijn heel positief onthaald.”

(Visited 9 times, 1 visits today)