Geschreven door admin 13:00 Agenda

De Kraak

Duik onder in een betoverende wereld vol verhalen!

Ze zeggen dat de Kraak een gruwelijk zeemonster is. Dat hij met gemak met zijn meterslange tentakels hele schepen naar de bodem trekt. Met bemanning en al… Geloof er niets van! In de animatiefilmvoorstelling De Kraak is deze mythische reuzenoctopus juist een goedmoedige, wijze gids. Zijn stem leidt bezoekers door een magische onderwaterwereld vol oude verhalen. Verhalen over relaties tussen mensen en legendarische zeewezens, tussen mens en Waddenzee.

In de pas verbouwde Natuurschuur in Lies presenteert Productiehuis Spinbarg de doorlopende filmvoorstelling De Kraak. De voorstelling is een raamvertelling met tien korte animatiefilms, die vertoond worden in een bijzondere ruimtelijke installatie ontworpen door Peter Musschenga. Hij creëerde een spannende onderwaterwereld met abstracte schelpvormen, waarin de films vertoond worden, en ‘zeegras-ogen’ waaruit muziek en zeegeluiden klinken (een soundscape gemaakt door David Marcel de Jong uit Groningen en Terschellinger Tristan Visser).

De animatiefilms van De Kraak laten zien hoe de mens al van oudsher met de onstuimige zeenatuur probeert te leven. Hoe dat vaak hopeloos misloopt, maar ook hoeveel moois eruit kan ontstaan. Alle films zijn gebaseerd op oude verhalen uit het Nederlandse, Duitse en Deense Waddengebied. Het zijn mooie en spannende verhalen, maar dat is niet de enige reden dat Productiehuis Spinbarg ze als uitgangspunt voor de voorstelling genomen heeft. De verhalen vertellen ook veel over de manier waarop we ons verhouden tot de zee en de natuur.

Datum: 10 maart t/m 16 juni
Locatie: Natuurschuur Staatsbosbeheer (Lies 33, Lies)
Duur: 45 min
Taal: Nederlands, Engels en Duits

(Visited 2 times, 1 visits today)